Възстановено е движението при км 94 на АМ „Тракия“, в посока София. Трафикът беше временно престановен и пренасочен по обходен маршрут, поради катастрофирал тежкотоварен камион.

Рано тази сутрин в 06.20ч.  е получен сигнал за ПТП в района на 94-ти километър от АМ „Тракия“ в платното по посока за София.

Незабавно към мястото на случая са насочени автопатрули на сектор „Пътна полиция“, аварийно-спасителен екип на пожарната и спешна помощ. Установено е , че е самокатастрофирал товарен автомобил с турска регистрация. Водачът, който е турски гражданин е загубил управлението над камиона и се е преобърнал на платното.
За радост няма пострадали хора, нанесени са само материални щети. временно е създадена организация на движението , като автомобилите се пренасочват още през пътен възел Цалапица през пътя Пловдив-Пазарджик , пътен възел Гелеменово и обратно на АМ „Тракия“. Очаква се на мястото да пристигне тежка специализирана техника, който да изтегли катастрофиралия ТИР и движението да бъде възстановено. по трасето има разположени автопатрули на полицията.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.