35-годишна пловдивчанка, седнала зад волана след солидна употреба на алкохол, бе отведена в полицейския арест в началото на днешния ден. Около 1.30 часа на бул. „Източен“ в областния град жената била спряна за проверка с управлявания лек автомобил „Ситроен“ и последвалият тест с дрегер отчел наличието на над 3 промила. Срещу извършителката е образувано бързо производство, задържана е за едно денонощие в Шесто РУ.

Вчера подобни действия били предприети и спрямо други двама нарушители на пътя. В полицията в Асеновград се озовал 40-годишен местен водач на лек автомобил „Мерцедес“, който бил под въздействието на наркотични вещества. В РУ – Труд пък бил задържан 29-годишен от Сърница, засечен в село Царацово да шофира микробус „Форд“ в рамките на наложено административно наказание.

Междувременно и служителите на РУ – Стамболийски хванали двама неправоспособни водачи – в село Брестовица 33-годишен се бил качил на мотоциклет без регистрационни табели, а на пътя между Пловдив и Пещера 46-годишен от Пещера управлявал лек автомобил „Форд“ без регистрационни табели.