64-годишен мъж от кв. „Изток“ се е предал сам в полицейския участък, след като научил, че го търсят за блудстване с две съседчета. Сигнал за това бил подаден на тел. 112 от бащата на децата в петък.

Според него комшията ги насилвал и блудствал с тях. Незабавно след това полицаи се озовали на адреса на ул. „Спартак“, за да проучат случая. Създадено било и досъдебно производство срещу извършителя, който не бил открит в дома си. Според бащата на едното и настойник на другото дете, възрастният мъж блудствал с тях в мазето на входа на жилищната сграда, а също така направил и опит за изнасилване.

Децата, едното от които е на осем годинки, а второто на единадесет, са били отведени за преглед при съдебен лекар. Той обаче не е констатирал наличие на изнасилване. Двете момиченца не са имали никакви белези за подобни действия по телата си. Вероятно е да става дума за блудствени действия, които тепърва ще трябва да бъдат доказвани. В момента няма открит нито един свидетел, който да е видял 64 -годишният мъж с двете деца.

Той също е бил разпитан от наблюдаващия прокурор и разследващия случая полицай, оказало се, че страда от онкологично заболяване. Тъй като липсват доказателства, че той е упражнил сексуално насилие върху децата, които също дават противоречиви показания и поради заболяването си, мъжът е бил освободен от ареста. Работата по случая продължава.

Близките на децата могат да получат информация за разследването от разследващия полицай в участъка в кв. „Изток“, както и от наблюдаващия прокурор по досъдебното производство Димитрия Ганчева. На този етап от разследването няма данни, които потвърждават на сто процента случилото се. Предстои разпит на децата от психолог.

Екипът на PZdnes.com бе известен за случая в петък, 13 април, но предпочете да направи пълно проучване на обстоятелствата, а не да се довери само на едната от страните.