18каравелов10

Лентата на реновираното Основно училище „Любен Каравелов“ в Пазарджик бе прерязана днес от кмета Тодор Попов, директорката Василка Димова и представителка на „Инерком“, тъй като те са извършили ремонта. Школото отново приема своите възпитаници, в изцяло обновените класни стаи.

18каравелов-нина

След четири години малката Нина ще бъде една от ученичките на г-жа Ирина Коева, която днес учи брат ѝ Павел. Тригодишното момиченце бе и сред най-любопитните зрители на изключително добре подготвената от децата и ръководителките им програма, която предшестваше рязането на лентата. Стихове, песни, танци и обещания да пазят сградата и да направят класните си стаи още по-хубави дадоха децата.

18каравелов7

Кметът Тодор Попов бе поздравен от директорката Василка Димова, която благодари от името на целия педагогически екип и децата за новите придобивки. „Нашите деца вече ще се обучават в съвременна среда, адекватна на времето и очакванията ни.“ – заяви още г-жа Димова.

18каравелов8

„Благодаря и аз“ – каза в отговор кметът, като не пропусна да отбележи и това, че децата са с красиви нови униформи. „Бяхме длъжници на квартала по отношение на училищната инфраструктура, с тази инвестиция, ние правим още по-добра визията на кв. „Запад“. Средата също възпитава, важно е на децата да им харесва, на родителите още повече. Пожелавам ви със здраве да ги ползвате. С новата среда още повече родители ще решат, че това е училището за тяхното дете и тук то ще получи нужния образователен процес. Продължаваме с нашата бавна, последователна, но и ефективна политика на обновяване на градската среда.“ каза още кметът. (Още какво каза Тодор Попов – ТУК)

Последва посещение и в класните стаи, както и кабинетите на учителите. Децата също изненадаха кмета като му подариха албумче със снимки от предишния изглед на школото и сегашния му вид.

18каравелов1 18каравелов2 18каравелов3 18каравелов4 18каравелов5 18каравелов6 18каравелов9 18каравелов11 18каравелов12 18каравелов13 18каравелов14 18каравелов15 18каравелов16

18каравелов17