Празници за деца и родители ще се проведат тази седмица в детските градини „Радост” /23 април/, „Валентина Терешкова” /24 април/, „Снежанка” /25 април/ и „Юрий Гагарин” /26 април/. Проявата (с начален час 17,00 часа) е заключителната част на инициативата „Училище за родители”, която се реализира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Пазарджик.

Забавни спортни игри с участието на деца и родители, песни, танци и весело настроение предвиждат организаторите на празника. Всяка майка и татко, които са участвали в беседите през последните три месеца, ще получи благодарствена грамота от името на кмета на общината г-н Тодор Попов. За децата са подготвени книжки, а за детските заведения – топки и обръчи.

Заниманията в „Училище за родители” започнаха през последната седмица на януари и се проведоха по програма, включваща шест основните модули, по които се работи през тази учебна година – „Детските рисунки, какво ни казват те?“, вариации на общуването, агресията и методи за справяне с нея, опасностите на интернет, ползите от компютърните игри, особеностите на прехода от детска възраст към първи клас, половото възпитание на децата.