Голям и модерен физкултурен салон ще има санираното средно училище „Д-р Петър Берон“ в Пазарджик, това съобщи кметът на областния град Тодор Попов, по време на церемонията по „рязането на лентата“ на школото. Това ще стане съвсем скоро, като се очаква държавата да прехвърли собствеността на бившия „Педагогически колеж“ на общината.

25-берон-пашова

Тържеството събра в училищния двор над двеста деца и техните преподаватели, директорката им г-жа Пашова заяви, че поема отговорността от името на всички ученици и педагози да се грижи за обновената сграда, която „вдъхновява и стимулира, внушава респект към институцията училище“. „В тази сграда ние се стремим да възпитаваме знаещи и можещи граждани на Пазарджик и страната си“ – каза още г-жа Пашова. Тя благодари на общинското ръководство и фирмата изпълнител на проекта.

25берон-тодор

„През годините е похвално това, че тук трайно учат над 500 деца, което е внушително и вие държите едно от първите места по посещаемост, в тази конкурентна среда , по отношение на образованието и не особено големият брой ученици в нашия град, така че това е атестат, както за родителите, така и за децата, така и за учителите. Ние имаме един успешен принцип и говорим с делата си, направихме така, че да учите в една добра физическа среда, която заслужавате.“ – заяви още кметът Тодор Попов.

25берон-1

След приветствията последва и програма, която децата бяха подготвили за гостите на тържеството.

Още от речта на кмета – ТУК