Провокирана от поредния пост, документиращ поредната свинщина в града ни, имам предложение. Нека всички, на които им е писнало от мърлящините, да почистим някое мъничко пространство около домовете ни, без значение дали в града или околните села. Аз съм си набелязала един контейнер, който ми е по път към детската градина и следобяд като си взема средното хлапе, ще се оборудваме с чували и ще почистим с нея около контейнера. Който иска, нека да качи снимка преди и след. И нека не забравяме, че дори да не е моя или ваша работа, резултатът от нея, ще е едно по-приятно място за живеене за всички нас. – такъв призив отправи към съгражданите си Петя Ненкова във фейсбук. Повод за написването на този постинг, стана снимка пред училище „Любен Каравелов“ в областния град, която бе качена в социалната мрежа от Ема Мечкарова.

Екипът ни ще подкрепи призива, защото смятаме, че няма нищо по-лесно от това да почистиш пред собствената си сграда и да се погрижиш зеленото пространство пред блока да бъде приятно за очите. Пишете ни, ако вие също се включвате и изпратете снимки преди и след вашата намеса за оформяне на околните пространства.

За да не ставаме свидетели на подобни гледки край контейнерите, ако изхвърляте дрехи или обувки, по-добре ги оставете в отделно чувалче или найлонов плик до самия кош за смет. Така клошарите няма да изваждат всичко от него, за да стигнат до тях.