Семейство Дикови внесе жалба в Районна прокуратура – Пазарджик във връзка с побой, който бил нанесен на синът им Мартин от полицейски служители.

Случката се разиграла малко преди полунощ миналия петък, седемнадесет годишният Мартин и трима негови приятели се връщали от рожден ден. Врайона на Пожарната в кв. Запад срещнали осемнадесет годишен младеж. Малко по-късно той се обадил на 112, за да разкаже, че трима непознати са му взели телефона и връзка с ключове, след като му нанесли побой. Автопатрули се озовали на посоченото от потърпевшия място и там видели две момчета. Последвала гоненица и в крайна сметка, те били прибрани в участъка, а преди това младежите са били отведени в Сдебна медицина, където те са бил освидетелствани. Третият участник в мелето е бил доведен лично от баща си в полицията, след като била изяснена самоличността му.

Според родителите на Мартин, той е неоснователно обвинен в кражбата на телефона, когато видял наближаващите полицаи побегнал, а по-късно им разказал, че се е уплашил, защото не е спазил вечерния за учениците час. Бил е държан с белезници в продължение на четири часа, а според родителите му, когато го видели бил с посинено лице и отоци.

Самият Мартин разказал на родителите си, че е бил бит от полицаите.

Това обаче не се потвърждава от говорителя на ОДМВР – Мирослав Стоянов. Неговата теза е, че кръвта по връхната дреха на момчето е от полицай, който си наранил ръката докато го преследвал.

В крайна сметка започналото разследване ще даде отговор на всички въпроси и ще изясни дали трите момчета са нападнали по-големия от тях младеж. Той е в добро здравословно състояние, но все още без телефон и ключове, които са изчезнали мистериозно в нощта. Полицейските служители са действали напълно адекватно, заяви Мирослав Стоянов. Спазени са всички законови процедури по задържането на непълнолетните момчета, родителите са в правото си да се оплакват, добави още той.

Родителите на Мартин са уважавани хора и професионалисти. Майката Сашка е преподавател в ОУ „Христо Ботев“, а бащата Лъчезар е заместник директор на затвора в Пазарджик.