Десет автобуса с фенове на Хебър пристигнаха в столицата, за да станат свидетели на зрелищния двубой между пазарджишкия тим и ЦСКА 1948. Дербито на първенството започна в 16:00 ч. на стадион „ДИТ” в квартал Драгалевци, гр. София, при публика от над хиляда души.

Зелените стартираха мача със следния състав: Пангев, Ибрахим, Сечков, Мичков, И. Иванов, Павлов, Р. Иванов, Д. Илиев, К. Георгиев, А. Велев, С.Михайлов. Още в първата минута от срещата обаче бяха неприятно изненадани от Томислав Петков, който сложи началото на головете и отбеляза във вратата на Хебър.

Нашите футболисти не отстъпват на домакините и въпреки благоприятното развитие и множеството възможности не успяха да се разпишат в противниковата врата. В петнадесетата мининута Хебър заяви претенции за дузпа срещу халфа Атанас Велев – Крауч, но съдията не сподели намеренията на зелените.

Главен съдия на двубоя е Димитър Буров от София. Негови асистенти са Георги Тодоров и Петър Джугански. 4-ти рефер е Петър Григоров, а Цветан Трифонов излълнява функциите на делегат на БФС.

След внезапният пробив на домакините още в първата минута, играта беше напълно равностойна и Хебър има сили да се наложи над първите в групата. В 38-ата минута само късметът и бързата реакция на стража Димитър Пангев спасиха Хебър от втори гол. За сметка на това ЦСКА получи дузпа в 40 -та минута и съответно резултатът порасна на два на нула, в полза на домакините.

В 47 минута ние се разписахме в противниковата врата, но той бе отменен от съдията, заради дадено от него нарушение в нападение, срещу вратаря на домакините.

Второто полувреме на мача можете да проследите на Спортал БГ – ТУК