За поредна година народният представител от Коалиция „ БСП за България“ Йордан Младенов почете паметта на героите от Априлското въстание в село Капитан Димитриево, община Пещера, където се проведе възпоменателна вечер. В приветствието си към техните потомци и жители на Капитан Димитриево депутатът заяви“ .

Както всяка година, така и днес за мен е чест, гордост и дълг, че присъствам на тържествената вечер, за да отбележим тази свещена дата от българската история-142 години от героичната Априлска епопея. Да склоним глави в знак на признателност към героите, които дадоха живота си днес България да бъде свободна“, подчерта г-н Младенов. „ В летописа на българската история вечно ще светят имената на героите от Капитан Димитриево.

Всички ние трябва да ги помним и да помним и  пазим техния завет. Трябва да сме обединени, да работим заедно, за да бъде България едно по-добро място за живот за всички нас“, каза в приветствието си към жители и гости на с.Капитан Димитриево народният представител Йордан Младенов.