Пещерската писателка Николина Барбутева подкрепи каузата „Почети ми“, която стартира в София на 16 март. На специална страница във Фейсбук, всеки може да качи видео на прочетен от него откъс от книга или приказка. Николина Барбутева представи българската народна приказка „Болен здрав носи“, а записът е направен в библиотеката на читалище „Развитие – 1873“ в гр. Пещера, съобщи библиотекарката Богдана Сиракова. Тя призовава и други творци да се включат в инициативата.

„Почети ми…“ си търси някой, който да почете за всички нас!
Скъпи приятели и читатели, малки и големи,
Вдъхновени от вашата подкрепа на инициативата „Почети ми…” и подбудени от силата на знанието ви предизвикваме да почетем заедно. Нека всеки от вас избере произведение за деца от български автор, което да почете за всички нас. Ние вярваме, че когато четем всеки ден дори и мъничко от нечия творба, това помага на словото да оживее, да полети и да докосне всеки от нас…Нека го направим заедно! Кой може да участва? За нас ще бъде удоволствие да слушаме как четат деца, родители, учители, библиотекари, творци, актьори, спортисти, обществени дейци и всеки, който има желание да се включи в инициативата.
Какво да направите? Запишете видео, в което четете част от произведение за деца от български автор, на телефон или таблет и го споделете на страницата на „Почети ми…“ във Фейсбук https://www.facebook.com/VideoSKauza/.
Почети ми… Предизвикателството започва…СЕГА!