Инспектори на ИАРА-Пазарджик при проверка на яз.Батак по суша и по вода вчера са съставили акт на лице извършващо любителски риболов с неразрешени средства в местност Македонски Борум.

На първи май при проверка по суша е открито лице извършващо риболов с въдица по време на забрана в местност Студенец. На лицето е съставен акт, а уловената риба костур е пусната обратно във водата.

На втори май след подаден сигнал е извършена проверка по суша и вода на яз.Батак от 18.00 часа на втори до същия час на трети май. В местност Констандовски залив са открити множество рибари извършващи така нареченото търмъчене или с куки тройки и риболов с парашути по време на забрана. След появата на служебната лодка нарушителите са избягали в близката гора. По -късно  в същия залив са открити един брой мрежа с обща дължина около 50м -големина на окото 60 мм и 53 бр. кошове за раци. Уловената риба около 9 кг.,както и уловените раци около 20 кг. са върнати обратно в язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестни нарушители и уредите са иззети.