До
Главния прокурор на РБ
До
независимите медии

От
Деница Тонкева, дъщеря на убития с пистолета на Лазар Влайков ресторантьор от с. Виноградец

Г-н Цацаров,
Г-жи и г-да журналисти,

Знаете ли защо бях притеснена относно забавянето с внасянето на обвинителния акт срещу общинския съветник Лазар Влайков, с чийто пистолет беше убит баща ми?
Сега ще ви разкажа….
В момента, в който пуснаха Лазар Влайков под парична гаранция, тихомълком бяха продадени сградите на местната кооперация в центъра на село Виноградец, чийто председател е самия Влайков.
ПИТАМ: Кое наложи тази бърза продажба на имуществото на КООП ВИНОГРАДЕЦ?
Тези сгради са строени преди десетилетия от дедите ни. ПИТАМ: Реална ли е СТОЙНОСТТА НА СДЕЛКАТА?
В селото се говори, че сградите са продадени на символични цени, близки до данъчната им оценка и далеч под пазарната им стойност.
Ако е така,
ПИТАМ: ПОЛУЧИЛ ЛИ Е ВЛАЙКОВ ПАРИ ПОД МАСАТА? Всички от селото сме свидетели на охолния живот, който води Влайков. Той е несъпоставим със заплатата от 400 лв., която Влайков получава като общински съветник и кредитите, за които говореше пред съда, че изплаща. ПИТАМ: Какво още трябва да се случи за да се направи на това лице данъчна ревизия, която до установи отговаря ли му стандарта на живот с приходите, които получават той и жена му, която е на заплата от около 700 лв.?
Всички в селото се чудим, ако това са доходите на семейството му при тези кредити, от къде тогава са му парите за горивото на мощните коли, които управляват с жена му – АУДИ А8, БМВ 325 и джип?
АПЕЛИРАМ НА ТОЗИ ЧОВЕК ДА СЕ НАПРАВИ ПЪЛНА ДАНЪЧНА РЕВИЗИЯ И ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА СИ КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КООП ВИНОГРАДЕЦ.
ТОЙ Е ИЗБРАН С ГЛАСОВЕ ОТ НАШЕТО СЕЛО, А ПО ВСЕОБЩО МНЕНИЕ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ВЛАЙКОВ КАТЕГОРИЧНО НЕ ОПРАВДАВА ДОВЕРИЕТО, КОЕТО МУ Е ГЛАСУВАНО!

С уважение: Деница Тонкева