Късно вечерта в събота приключи първият етап от изпълнението на новия стадион на семчиновци. Офанзивата беше наложена поради очакваните дъждове през следващите две седмици. Включиха се много доброволци от селото – кой с каквото може, с надеждата в скоро време да видят така дългоочаквания терен на европейско ниво. До момента изградените строително-монтажни работи включват: изграждане на поливна система; изравняване на терена; долна настилка от фин пясък; горна от хумус. Затревяването е със специална холандска смеска за футболни терени. 

Частично са изградени съблекалните, направени са подпорните стени за бъдещите трибуни. Прекарано е външно ел. и ВиК захранване. 90 процента от разходите по изградените до момента неща по терена са от спонсори, пожелали анонимност.
Изграждането на новия стадион беше едно от големите предизвикателства за село Семчиново, с което се нагърбиха кметът Марин Рачев и кандидат – колегата му Пламен Темелков.

След успешното засяване в събота вечер и броени часове преди очакваните проливни дъждове, те благодариха на всички хора, взели дейно участие в реализацията на това не малко по важност за селото инвестиционно намерение. Тревата се очаква до покълне до 2-3 седмици.