Асен ВАСИЛЕВ, сенсей

В спортна зала “ В. Левски“ – Пазарджик,  в събота се състоя отворен турнир по Шотокан Карате До „Купа Пазарджик“. В състезанието взеха участие  над 200 състезатели от 12 клуба. СК“Тонус-спорт“ влезе в битката за призови места с 29 каратеки в три дисциплини: „Ката“ ,“Шобу ипон кумите“ и при най-малките,“Демонстрация на техники по макивара“. Клубът спечели 28 медала, от които: 3 златни, 9 сребърни и 16 бронзови.

В дисциплина „Ката“
– златен медал за Мартин Илиев
– сребърни медали за: Виктор Топчийски, Никол Николова, Асен Присадов, Радост Гогова, Кръстьо Барабаров.
– бронзови медали за: Ивелина Донова, Иван Тодоров, Виктор Минеков, Алекс Николов, Християн Табаков, Анелия Цветкова, Магдалена Тодорова.
В дисциплина“Демонстрация на техники  по макивара“
– сребърен медал за  Георги Василев
-бронзови медали за: Иван Барабаров, Ивет Господинова, Християн Табаков.
В дисциплина „Шобу ипон кумите“
-златни медали за: Кръстьо Барабаров и Иван Тодоров.
-сребърни медали за: Ивелина Донова, Анелия Цветкова, Радост Гогова.
-бронзови медали за : Виктор Криловски, Самуил Мемедали, Виктор Минеков, Мартин Илиев,  Радослава Стоянова, Ангел Попов.
Осем каратеки си тръгнаха с по два медала. Това са :
-Кръстьо Барабаров със златен и сребърен, Иван Тодоров със златен и бронзов,Мартин Илиев със златен и бронзов,Радост Гогова с два сребърни,Анелия Цветкова със сребърен и бронзов,Ивелина Донова със сребърен и бронзов, Християн Табаков с два бронзови, Виктор Минеков с два бронзови.
Медалите на всички състезатели са резултат от упорита и отговорна работа в спортната зала, а когато това се случва, редовно в повече от една дисциплина, то тези усилия са двойно по-голями. Искам да изкажа и благодарността си на всички състезатели за отговорното отношение и достойното им поведение на това състезание, въпреки че не успяха да стигнат до призовите места.
Предстои ни семинар и изпит за „кю“ на 26 и 27 май в Пазарджи със сенсей Лъзечезар Ненов- 6-ти Дан и участие на състезание Национална Купа Шотокан Карате До в град Габрово на 02 и 03  юни. С една дума много натоварена програма, след което с 10 състезатели започваме усилена подготовка за участие в Световното първенство на SKDUN в Молдова, което ще се проведе през октомври в гр. Кишинев.