Ана Гройс, PZdnes.com

Адриан Симеонов и Рая Пашова грабнаха бронза на провелото се през почивните дни Държавно лично първенство за юноши и девойки под 13 г.

В състезанието в Севлиево участие взеха 140 състезатели от 27 клуба от цялата страна. Адриан Симеонов и Рая Пашова финишираха трети на смесени двойки, като на полуфинала загубиха от двойката на Стара Загора (Катеров/Катерова) с 2:0 гейма. Адриан Симеонов с партньор Денислав Ангелов (Стара Загора) са трети (бронзов медал), като на полуфинала загубиха от двойката на Стара Загора Иванов/Катеров с 2:0 гейма.

Соня Цокова завърши пета, като загуби на четвъртфинала от Каталина Димитрова-Кърджали с 2:0 гейма и остана на крачка от медалите. Кристина Ангелова и Соня Цокова са девети на двойки. Много добро класиране направиха и Кристина Ангелова и Велизар Пенчев. Като цяло може  да се отбележи едно отлично представяне, коментира треньора на Бадминтон скуош клуб Пазарджик – Неделчо Кесов, тъй като нашите състезатели се съревновават за първа година в тази възрастова група.