Председателят на БФС – Борислав Михайлов заедно с кмета Тодор Попов ще резне лентата на новото футболно игрище до стадион „Г.Бенковски“ в Пазарджик, този четвъртък. Спортното съоръжение е напълно готово за експлоатация, а неговот създаване е посветено на стогодишния юбилей на ФК Хебър, каза днес градоначалникът по време на редовния си брифинг. Според добре запознати с правилата ФК Хебър има всички шансове да започне следващия сезон в „Б“ група, тъй като първият в Трета лига се класира директно за нея, а вторият бива поканен от БФС. Дали това ще се случи ще научим в четвъртък.

Клубът вече представи своите футболно лого и бранд, а до края на месеца ще бъде готов и футболният юбилеен екип. На 26 май ще отбележим вълнуващата годишнина, която включва и двубой на ветераните на Хебър с ветераните на Левски, те ще играят в 11 ч. , а от 18 ч. е редовният мач на Хебър със Сливнишки герой.

Приятно съм изненадан от футболния отбор Хебър, заяви кметът Тодор Попов, но леко съм неприятно изненадан от представянето на волейболния ни тим, допълни той.

В рамките на юбилейните чествания ще бъде представена пощенска марка, паметник, филм, книга за историята на тима от първия клуб „Ботев“ до днешния „Хебър“, предвиждат се турнири по мини – футбол и други инициативи. Какви са те? Чуйте Александър Иванов от Съвета за младежка политика и член на УС на ФК Хебър – ТУК