На националното състезание по статистика за 2018 ученици от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – гр. Пазарджик се справиха отлично. На първи кръг всички екипи от пазарджишкото училище, с ръководители Милена Гълъбинова и Албена Гълъбинова, получиха максимален брой точки – 100,  за вярно решени три теста, първия от които е със задачи основно по математика, а другите два – по статистика.

Имаше и други екипи от училището, които се представиха отлично. На втори кръг нашите ученици трябваше да изготвят презентации, да обработят статистически данни на Национален статистически институт и създадат диаграми с тях и да направят анализ на резултатите. На този, последен етап от националното състезание, на първо място в категория 8-9 клас се класира нашият екип с име „ОМЕГА“ с ръководител Албена Гълъбинова и с помощта на Милена Гълъбинова, който сега участва в Европейското състезание, организирано от ЕВРОСТАТ.

Други два екипа от нашето училище се класираха на второ място в категория 10,11,12 клас и трето – в категория 8,9 клас.

Участниците в отбор „ОМЕГА“ от ПГИМ-гр.Пазарджик са ученички от 9  клас –  Велина Валериева Петрова  и Ина Красимирова Енеева, с ръководители Албена Лазарова Гълъбинова  и Милена Лазарова Гълъбинова- учители по математика и ИТ в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – гр.Пазарджик.
Аз, от името на  всички от отбора, искам да изкажа сърдечни благодарности на ръководството на нашето училище и най вече на директора на ПГИМ г-жа Благова, която през цялото време на подготовка за състезанието ни оказваше изключително важна за всички нас подкрепа, заяви Албена Гълъбинова.