Спортна зала „Васил Левски“ се готви да посрещне стотиците възпитаници на пазарджишката детска градина „Калина Малино“. На 23 май на сцената на спортното съоръжение малките таланти ще покажат уменията си в певческото и танцово изкуство и ще подарят на всички гости, родители, близки феерия от музика и цветове.

Едно от предпочитаните в Пазарджик детски заведения е отворило врати и е посрещнало първите си възпитаници на 01.03.1978г. Две години по-късно, през 1980г. с решение на общинския съвет, ЦДГ №9  и ясла №8 са обединени и преименувани в ОДЗ №9, а през 1988г. детското заведение вече приема името на известната българска детска писателка Калина Малина. Към днешна дата детска градина „Калина Малина” е най-голямото детско заведение на територията на област Пазарджик. Децата, които се обучават там са близо 400.

През годините двете сгради, в които се помещават 2-те яслени и 10 градински групи са напълно ремонтирани по европейски проекти. Децата се обучават в   логопедичен кабинет, музикален кабинет, физкултурен салон, парти център, арт кабинет. Сградата е оборудвана със спортно игрище, битова стая, четири многофункционални вътрешни дворове и голям двор с площ от 10 декара, с обособени площадки за игра на всички групи, с много дървета, зеленина  и пет уникални еко къщички.

В детската градина работи екип от висококвалифицирани педагози и медицински специалисти, които година след година създават уютна и топла атмосфера, в която децата да се чувстват обичани, ценени и уверени в своите възможности, развиват потенциала, и творческите им способности. Педагогическият колектив работи за възпитаване децата в родолюбие, усвояване на културни, исторически и социални знания, интерес към миналото на родния град, любов към народното творчество, и участие в претворяване на българските обичаи, и формиране чувство на национална идентичност.