С празничен концерт на пл.”К.Величков”, днес от 17.30 ч. в Пазарджик ще отбележим Денят на Европа – 9 май. Участие в събитието ще вземат състави към Младежкия дом. Половин час по-късно ще стартира втората поред Нощ на литературата, която се организира от Община Пазарджик и Съвет за младежка политика в галерия “Никола Манев”.

На всеки половин час от 18:00 часа ще се четат подбрани откъси от различни произведения с цел популяризиране на европейската литература. Поради очакваните променливи метеорологични условия, това ще се случи на една локация в града – Галерия “Никола Манев”. Освен в Пазарджик, четенето ще се проведе едновременно в цялата Европа и още 11 града в страната – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Събитието се организира от Съвета за младежка политика, съвместно с Община Пазарджик и Чешки културен център, а четците ще бъдат обявени по-късно през деня във Фейсбук събитието на Нощ на литературата – Пазарджик.

“Месецът на четенето” е нова инициатива на Съвета за младежка политика, която стартира с представянето на дебютната стихосбирка на младата поетеса Лилия Йовнова, а след Нощ на литературата ще продължи с две инициативи в края на месец май.

Научете повече от Александър Иванов – ТУК