Шефът на БФС – Борислав Михайлов ритна менчето с вода, след като заедно с кмета Тодор Попов прерязаха лентата на новото футболно игрище до стадион „Г.Бенковски“ в Пазарджик. „Да ви върви по вода“, пожела той на бъдещите звезди, които с интерес наблюдаваха церемонията.

10игрище2

Преди това той поздрави общинското ръководство в лицето на градоначалника, за това, че полагат усилия и правят всичко възможно за развитието на спорта в областния град. „Надявам се, когато Хебър влезе в „Б“ група, г-н Михайлов да дойде, за да пререже лентата на стадиона“, каза кметът.

10игрище

Спортното игрище за футбол е с размери 111,00м/72,00м, с подходяща дренираща система за отвеждане на водите от терена с покритие от изкуствена трева за професионални цели, изработена от висококачествен полиестер, лабораторно сертифицирана съгласно стандартите на Международната федерация по футбол FIFA QUALITY & FIFA QUALITY PRO. Предвидена и изградена е и ограда зад вратите с височина 8,00м, допълнително е монтирано и подходящо осветление. Изпълнител на СМР е „АРТЕ СТРОЙ” ЕООД, гр. София, а стойността на строителните дейности е 719 400 лв.

Предстои и монтиране на електрическо осветление за използване на терена в късните часове, когато през есента и зимата денят стане малък. В плановете на принципала на базата влиза и изграждане на „балон” към изкуствения терен за най-ефективно използване на придобивката през студените зимни месеци.

10игрище10

Над двеста деца от малките отбори на Хебър, както и цяла плеада от футболни деятели, фенове и родители присъстваха на церемонията, която се състоя днес в ранния следобед, в началото на града. Голяма част от децата и възрастните пожелаха да се снимат с Борислав Михайлов. Той обаче трябваше да тръгне бързо, като след срещата му с кмета Тодор Попов го очакват други в София.

10игрище310игрище710игрище5

Един от малчуганите, които ще ритат на това игрище е Асенчо, той е част от детския отбор на зелените и заяви, че ако някой ден стане голям футболист, би желал да бъде като Лео Меси. Искрено му пожелаваме да сбъдне мечтата си, защото всички днешни футболни звезди, някога са били малки мечтатели.

10игрище8