В 17.30 днес в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик се  открива изложба  с творби на деца, участвали в конкурс на тема „140 години от Освобождение на България“. В него се включиха близо 100 деца от Община Пазарджик, разпределени в три възрастови групи: I – IV клас, V – VII клас, VIII – XII клас.

В конкурса участват ученици от няколко училища в Община Пазарджик, но най-активни бяха възпитаниците на НУ „Отец Паисий“ гр. Пазарджик.

Идеята на този конкурс е не само да се отбележи годишнината от това важно събитие – Освобождението на България от османско господство, но и да възпита у подрастващите интерес и любов към българската история , да съхрани българския дух и идентичност, запазени през вековете.

В деня на откриването на изложбата, която ще продължи до 16.05.2018 година, организаторите на конкурса ще обявят и имената на участниците, класирани на I-во, II-ро и III-то място в трите възрастови групи.

Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев”-Пазарджик организира и конкурс за есе на същата тема, като участниците в него също ще получат награди.