В национален герой се превърна вратарят на „Славия“ – Георги Петков, който снощи успя да спаси три дузпи по време на финала на мача за Купата на България, който се игра в столицата между отборите на белите и „Левски“, а емблематичният вратар на практика извоюва купата. Петков дойде в родния си град днес, за да присъства на откриването на новото футболно игрище в спортния комплекс към стадион „Георги Бенковски“. Малки и големи почитатели искаха да се снимат с него и да го докоснат. Тези, които успяха да се доредят първи получиха и шалчета на ФК „Славия“.

Георги Петков е бивш вратар на „Левски“, а Димитър Пенев му лепна прякора Гошо Вратарчето. Снощи обаче Петков доказа, че е незаменим за отбора си и присмехулния прякор никак не е намястото си. Той има в биографията си и 18 мача за националния отбор на България. Петков е сред най-добрите вратари на Левски за всички времена, като името му се нарежда до тези на Бисер Михайлов, Стефан Стайков, Здравко Здравков, Пламен Николов, Димитър Иванков и други.

Роден е в с. Добровница. Възпитаник на „Хебър“ (Пазарджик). Преминава в „Левски“ (София) през лятото на 2001 г. от „Славия“ срещу сумата от $400 000, ставайки най-скъпия вратар в България. Играл е още и в отбора на „Банкя“. Почти целия сезон 2001/02 е титуляр. Записва няколко мача като титуляр и през сезон 2002/03. Дълго време е резерва на Димитър Иванков. След продажбата му в турския „Кайзериспор“ през лятото на 2005 г. става неизменен вратар титуляр.