С химна на медицинските сестри започна церемонията по награждаване на тазгодишните носители на приза „Професионалист на годината“, който се организира то Регионалната колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/.

Областният управител Стефан Мирев връчи наградите на победителите в отделните категории и поздрави представителите на Регионалната колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в област Пазарджик по случай Международния ден на сестринството, който се отбелязва на 12 май.
„Вашата нелека професия е една от най-престижните и хуманни професии в света. Вие сте хората, които даряват, спасяват, вдъхват надежда и с усмивка помагат на нуждаещите се. Благодарим Ви от сърце за подкрепата, състраданието и денонощните грижи“, каза в приветствието си областния управител и пожела здраве и успехи на специалистите по здравни грижи в област Пазарджик.

12сес1

Със свое решение Управителният съвет на Регионална колегия на БАПЗГ – Пазарджик излъчи победителите на регионално ниво сред направените от дружествата номинации за 2017 г..
В различните категории на конкурса те са:
– в категорията „Редова м.с.“ – м. с. Величка Мушева – Чавдарова от МБАЛ Пазарджик;
– в кат. „Медицински лаборант“ – кл. лаб. Первин Еминова от МБАЛ Пазарджик;
– в кат. „Акушерка“– ак. Силвия Куртева от УМБАЛ „ПЪЛМЕД“ – МС „ЗДРАВЕ“ – Пазарджик;
– в кат. „Ръководител здравни грижи“ – гл. м.с. Божурка Маринова от УМБАЛ „ПЪЛМЕД“ – МС „ЗДРАВЕ“ – Пазарджик;
Регионалната колегия на БАПЗГ в област Пазарджик отбелязва своя професионален празник за 12-та поредна година.
12сес