Илко АДЖОВ

СК „СПАРТАК ПАЗАРДЖИК 2014“ се завърна от участието си на Държавното първенство по кик бокс татами дисциплини за всички възрасти, което се проведе в гр. Габрово, събота и неделя.

В състезанието взеха участие около 400 състезателя от страната и продължи два дни, Спартак Пазарджик взе участие със седем състезателя в дисциплините Кик Лайт и Лайт Контакт в 4 възрастови групи, кадети, ЮМВ, ЮСВ и мъже.

Класиране :

1.Цанко Люгов- Кик Лайт ЮСВ и Лайт Контакт на 79кг и 84 кг -златен и бронзов медал
2.Димитър Джоков – Кик Лайт и Лайт Контакт ЮСВ до 84 кг -два сребърни медала
3.Георги Танчев -Кик Лайт ЮСВ до 63 кг- не игра поради контузия
4.Алекс Паров – Кик Лайт и Лайт Контакт ЮМВ до 63 кг, вице шампион от тази година на Лоу Кик-сребро на Кик Лайт и бронз на Лайт Контакт
5.Ангел Янков – Кик Лайт и Лайт Контакт ,мъже до 74 кг -два бронза
6 Иван Стамболиев – 79 кг – бронз на Кик Лайт
7. Васил Чуков кадети. – до 37 кг. Два сребърни на Лаит и Кик Лаит
Крайния резултат е 10 медала от 6 реално играли състезатели ,1 златен, 5 сребърни и 4 бронза, изиграни 5 финала от съсъезателите ни, някой от, които играха в две дисциплини.
След много изиграни срещи, някой от които доста тежки и изморителни , вече имаме републикански шампион , няколко вице и 4 трети места.
Изключитлно съм доволен от децата и представянето им, участват за първи път на Държавно на този правилник, учени са да играят на рингови дисциплини и им беше доста трудно при контрола на техниките, но положения труд и желание за победа в крайна сметка даде своя резултат.