В дните от 14 до 18  май 2018 година, Общинска библиотека „Стоян Дринов“ организира различни събития в рамките на Националната седмица на библиотеката в България. Седмицата на библиотеката в Панагюрище се провежда за осма поредна година. Библиотечната седмица „Четящо Панагюрище“ ще стартира днес с представяне творчеството на журналиста Иво Тодоров.

Във втория ден от Библиотечната седмица, от 17:30 часа, ще бъде открита изложба с творби живопис-колажи на Асен Дипчев и Пепа Машева. Третият ден от седмицата на библиотеката „Четящо Панагюрище“ /16 май 2018 година/  е обявен за Ден на отворените врати, а Общинска библиотека „Стоян Дринов“ предвижда за новозаписалите се читатели безплатна годишна регистрация.

На 17 май 2018 година от 15:00 часа, Общинска библиотека „Стоян Дринов“ организира четене на любими приказки и разкази от родители и деца в библиотеката. Седмицата на библиотеката „Четящо Панагюрище“ ще завърши на 18 май 2018 година с представяне творчеството на писателя и телевизионен сценарист Момчил Николов.

Кой е Иво Тодоров?

Иво Тодоров е български писател и журналист. Завършил е Български език и литература в СУ “Св. Климент Охридски”, както и специалностите Журналистика и Теория и история на дипломацията.

Бил е журналист в радиостанциите Експрес, Дарик и НЕТ. Всеки петък води предаването “Добър ден” по програма “Христо Ботев” на БНР. Бил е главен редактор на популярни предавания по Нова телевизия – “Часът на Милен Цветков”, “Здравей, България”, Big Brother 4. През 2004г. е главен редактор на списание “Мениджър”. Бил е част от сценарния екип на сериала “Забранена любов”. Работил е и в различни програми на БНТ и БНР.

Иво Тодоров е автор на две книги с разкази – “Момчето с воден пистолет и Мисълта за Смъртта” (2005 г., изд. ателие Аб ) и “ De puta madre ” (2008 г., изд. Ciela). През юни 2010 г. излезе първата му стихосбирка “Чай от спомени”, която е част от поредицата Съвременна българска поезия на изд. “Захарий Стоянов”. Понастоящем работи като продуцент за предаването „Фамилно“ по телевизия България он ер. Има издадени 8 книги – поезия, разкази и роман. След поетичната „50 нюанса с Иво“ съвсем скоро излезе и книгата с разкази „Мъжът, който се страхуваше да стане баща“.