Златните Европейски момичета на България донесоха в гр.Пазарджик на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” първите титли от Държавно-лично първенство след двадесет години пауза.
Състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” Стефани и Габриела Стоеви станаха Държавни шампионки на двойки жени на провелото се от 10 до 13 май в столичната зала ”Европа”  Държавно-лично първенство за мъже и жени. Участие в престижната надпревара взеха 180 състезатели от 38 клуба, а пазарджишките представителки победиха на финала с 2:0 Мария Делчева/Мила Иванова-Стара Загора. На единично жени Стефани Стоева е шампионка, като на финала победи  Мария Мицова-“НСА” София с 2:1 гейма след обрат от 0:1 до 2:1.

14стоеви12
Габриела Стоева се класира трета на единично жени, Гергана Павлова е девета, а любопитното е, че жребият я изправи срещу сестра й Стефани на осминафиналите. На смесени двойки Габриела Стоева с партньор Филип Шишов от “Академик” София са втори. На финала те загубиха с 2:0 от Алекс Влаар/Мария Мицова(Левски-Люлин/НСА). Стефани Стоева с партньор Владимир Шишков-Стара Загора се класираха трети. Алекс Попов/Гергана Павлова останаха пети в класирането, като само липсата на опит им попречи да вземат медал. Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова-Хасково са пети на двойки жени, въпреки че са по на 14 години и само малшанс им попречи да вземат медал. На четвъртфинала двете загубиха с 2:1 гейма, като контра гейма загубиха 21:19.

14стоеви
Борис Кесов/Алекс Попов са девети на двойки мъже, а Илиян Янков/Илиян Стоилов останаха седемнадесети. На единично мъже Борис Кесов е девети, а Алекс Попов – десети.