В 14,00 ч. в Пленарна зала на Община Пазарджик днес се проведе традиционната среща на кмета на Пазарджик Тодор Попов със зрелостниците от Випуск 2018 в Пазарджик.

Около 190 завършващи младежи с отличен успех или постижения в различни области, получиха от кмета на община Пазарджик диплом и подарък -ваучер за книга по избор.

По традиция градоначалникът призова младите пазарджиклии да продължат с образованието си и след това да незабравят своя роден град.

„Във вашите редици се крият бъдещите лидери на нашето общество. В утрешния ден вие ще сте хората, които ще управлявате всички важни процеси в държавата, в местните власти и в  обществото. Ще бъдете лидери и колкото и да не си давате сметка – вие сте такива. Затова тези хора печелят моето уважение и отношение на респект, защото те са важните хора в едно общество. Бъдете в живота локомотиви, а не вагони!

Научете се да имате високи хоризонти! Мислете глобално, действайте локално! Стремете се да спазвате този принцип и ще получите успехи, независимо с какво се занимавате. А също така – научете се да бъдете умни всеки ден. Ако сте умни един път в седмицата , няма да ви е достатъчно да успеете. Защото умният човек печели малките битки и спорове, в които влиза всеки ден. Най-важното обаче е да бъдете позитивни. Лошият човек не е ОК.“ – обърна се кметът към младите хора.