Пазарджишкият ученик от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ – Витомир Кръстев спечели годишна стипендия за развитие от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, след като неговата рисунка бе отличена на първо място в Националния конкурс. Жури от петима души определи тазгодишните носители на наградите, които ще ги получат на първи юни, в Двореца на децата в София.

16кръстев1

Петокласникът взе участие в регионалния кръг на конкурса и неговата рисунка спечели правото на участие в софийската изложба, а днес стана ясно, че всъщност тя е най-добрата в цялата страна. Преподавател по изобразително изкуство на Витомир е Таня Каменска. Конкурсът се провежда от 2014 г. насам и е посветен на 900 годишнината от основаването на Ордена на рицарите тамплиери. От тогава  до момента са били представени над 70 000 рисунки на деца от цяла България.

16конкурс2

Регламентът изисква участниците да са на възраст от първи до осми клас, а творбите им да са посветени на теми свързани с рицарските добродетели като благородство, безвъзмездна помощ, чест и справедливост.

В конкурса тази година участваха 72 училища с над 4000 рисунки, от които 173 творби бяха допуснати до финалното оценяване. С грамота и награда пък е отличена София Милева 7 в клас – СУ,,Георги Брегов, гр.Пазарджик с преподавател Наталия Йорданова.