* Руми и майка ѝ Радка Станева бяха на пресконференцията

Слави Трифонов подаде ръка на родителите на деца с увреждания. Средствата от концерта на „Ку-ку бенд“ в The O2 Arena в Лондон ще бъдат за тях. Това обяви самият Трифонов на съвместна пресконференция с представители  на “Конфедерация за защита правата на децата”, които не бяха допуснати в Парламента по време на поредния протест преди месец, заради неуместно облекло.

Концертът в Лондон ще е на 9 юни, като това ще е  третото излизане на сцена на музикантите в британската столица, след концертите им в зала „Астория“ през 2004 година и Wembley Arena през 2016 г.  The O2 Arena разполага с 20 000 места и е най-голямата в Европа, а около датата на Слави Трифонов концерти там готвят Браян Адамс, Шакира, Деми Ловато и Кейти Пери.

Очертава се това да бъде най-голямото българско събитие, извън границите на страната, а майките присъстващи на пресконференцията заявиха, че след години игнориране тази протегната ръка им дава макара и малка надежда, тъй като родителите на деца с увреждания настояват преди всичко за институционални промени. Родителите искат достоен живот за децата си и реформа в здравната, и социалната система на България.

Именно заради липсата на адекватна политика, част от семействата с такива деца са принудени да емигрират в страни в Западна Европа, където могат да работят и да осигурят по-добри условия на децата си. Представители на пресконференцията от Пазарджик бяха Радка Станева заедно с дъщеря й Руми, която страда от ДЦП.  Само преди броени дни момичето успешно завърши успешно висшето си образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ по специалност социални дейности.