Призрачна жена витае край бившето Детско отделение на МБАЛ – Пазарджик, което се намира на пресечката на ул. „Дунав“ с ул. „Васил Априлов“. Сградата е необитаема от години и в момента се руши, а според кварталната клюка, след като отделението било закрито, в руините му се обесила жена. Доколко това е вярно е трудно да се каже, но пък хлапетата на ул. „Дунав“ упорито твърдят, че призракът се появявал по всяко време на денонощието, но всеки път с различни дрехи. Историята прилича подозрително на тези, които в миналото децата си разказваха по тъмно, събрани край някоя пейка в махалата, а след това всеки се страхуваше да се прибере сам.

През седемдесетте години на миналия век зданието е било детска градина, по- късно там е преместено Детско отделение на МБАЛ – Пазарджик, което функционираше до преди десет години. След това отделението беше преместено в очертанията на държавната болница, а тази сграда занемарена. Не е ясно дали тя ще продължи да се руши, но е видно, че имотът е посещаван и оградата премахната. Има вероятност там скоро да се появи жилищен блок, съобщиха запознати.

Напълно неподдържани обаче са градинките, които са разположени на ул. „Васил Априлов“, а голяма част от тях служат за паркинг на хора от съседните блокове. Припомняме, че ангажиментът да ги поддържат е на живущите наоколо. Ако има желаещи от общината ще съдействат за облагородяването на тревните площи и създаването на градинки.

* Снимка: Мария Хрисчева