Кметът на Пазарджик Тодор Попов, придружен от народната представителка от ГЕРБ – Десислава Тодорова и шефката на РУО на МОН – Валентина Кайтазова поведоха днешното празнично шествие, посветено на най-българския празник – Денят на просветата, културата и славянската писменост. Шествието премина по булевард „България”  под звуците на химна на Кирил и Методий и завърши с поднасяне на цветя и поетично – музикална програма пред  паметника на Светите братя в центъра на Пазарджик.

Ученици и преподаватели от всички детски и учебни заведения в града, общественици, културни деятели и стотици граждани присъстваха на  тържествата по повод 24 май в Пазарджик. Празникът завърши с концерт на съставите от Общински детски комплекс на площад „Константин Величков”.

24герб2 24герб-виделина 24герб-концерт 24герб-мажоретки 24герб-паметник 24герб-рецитал 24герб-тодор 24герб-тодор-деси-валя-ко 24герб-шествие

24герб

Народният представител от ГЕРБ Десислава Тодорова, заместник- министърът на Министерство на земеделието, горите и храните Лозана Василева, областният координатор на ПП ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов, общинският ръководител на ГЕРБ – Пазарджик  Гинче Караминова, общински съветници и членове на структурите на младежите и жените от партията се включиха в празничното шествие по повод Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура.