Поредната проверка на фирми за добив и преработка на дървесина в областта извърши съвместен екип воден от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.

В полицейската акция са включени и представители на НАП, Регионалната дирекция по горите и Областна дирекция „Инспекция по труда” в областния град. Съвместният екип извършил щателна проверка на цех за обработка на дървесина и прилежащ към него склад в Батак, собственост на частна фирма с управител 35-годишен мъж от родопския град.

Било установено, че има несъответствие между наличните количества дървесина по дневник и реално намиращата се на склад, изразяващо се в разлика от почти 200 куб. метра. Трудовите инспектори констатирали наличие на четири лица работещи без трудови договори, като едното от тях е непълнолетно.

Предстои извършването на щателна данъчна ревизия за дейността на фирмата от данъчните органи. По случая е образувано досъдебно производство по чл.255 ал.1 от Наказателния кодекс. За установените нарушения са съставени актове и е образувана преписка, която ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пещера.