През 2018 година се навършват 10 години от основаването и дейността на Спортен клуб „Шампион” от град Пазарджик. В него успешно се практикуват спортовете плуване, триатлон и модерен петобой. В дейността ни има включена и група по аква аеробика и обучение на деца със специални потребности. За своята 10 годишна история спортистите са спечелили множество медали, купи, титли и отличия. Гордеем се със своя спортист и треньор номер 1 на Пазарджик за 2017г. Йордан Гюров, разказа треньор №1 на Пазарджик за 2017 г. –  Анна Георгиева.

В почетната витрина на клуба са подредени класирания от престижни международни форуми по модерен петобой на Йордан Гюров с 9 място от СП, Валентина Георгиева с 3 място в световната ранглиста по биатъл, медалисти от Световното първенство по биатъл в София, участие на Йордан Гюров, Валентина Георгиева, Малина Деянова, Христо Йовев, Виктория Стойнова в СП и  ЕП.

Балканска титла по триатлон на Валентина Георгиева от Кладово, Сърбия е друга наша гордост, както и множество медалисти от  Бургас Challenge  и Open СОК Камчия. В плуването също имаме своите постижения – Камелия Стоименова е неизменна шампионка в бруста, като през 2017 г спечели 6 златни медала и постави държавен рекорд  на 50 бруст, макар и вече подобрен.

Презентация и изложба на спечелените отличия ще се проведе  на 4 юни от 16 часа на пл. „К.Величков“ в Пазарджик. Годишнината ще почете и г-ца Ренета Камберова, лицето на спорта за град Пазарджик. Тортата на клуба ще бъде изработена от сладкарите с цветовете на златото,среброто и бронза, в чест на всички спечелени през годините медали и купи от спортистите-шампиони.

Ръководството на СК”Шампион”кани всички свои бивши и настоящи спортисти, родители и фенове на пл. „К.Величков“, от 16 часа, на 4 юни, понеделник, за официалната част, а водният купон и дискотеката, ще се състоят на 3 юни, на плаж Луда Яна, каза още Анна Георгиева.