Премиерата на филма посветен на столетието на футболния живот в Пазарджик събра стотици почитатели на Хебър в зала „Маестро Георги Атанасов“ в областния град. Лентата е създадена със спомоществователството на Община Пазарджик и е част от програмата за отбелязването на вековния юбилей. Тя проследява развитието на любимата игра от парцаленото кълбо до откриването на новите спортни бази, с които разполагат в момента състезателите на Хебър.

В салона бяха не само състезателите от представителния отбор на Пазарджик, но и малчуганите от детско – юношеската школа. Сред зрителите бяха Танчо Калпаков и ръководния екип на отбора, както и Борис Димитров, който е жив свидетел на изграждането на стадион „Любен Шкодров“ и легендарният мач, с който той е бил открит. Тогава за първи път в Пазарджик идва професионален футболен отбор – този на ЦДНА, който познаваме по-късно като ЦСКА.

Снимковият материал, както и архивните кадри са били издирени от създателите на филма – Александър Алексиев, Димитър Комсийски и Стоян Георгиев. Зрителите видяха емблематични състезатели от някогашните отбори на Пазарджик, а за развитието на „Цар футбол“ разказаха легендарни играчи и треньори. Голяма част от архивите на мачовете играни в Пазарджик са безвъзвратно изгубени за поколенията, тъй като наследниците на техния създател – Христо Минчев – Конго, не са успели да ги съхранят, но въпреки това филмът се е получил.

Вечерта започна с кратко експозе на спортния журналист Димитър Комсийски, чуйте го ТУК, с приветствие към присъстващите се обърна и председателят на УС на ФК“Хебър“ – Найден Шопов. Той обясни и това, че в скоро време феновете на футболния отбор ще могат да си закупят дигитално копие на филма от магазина, в който се предлагат и други артикули свързани с футболния и волейболния ни отбори.

Кратък откъс от филма – ТУК