Доброволците от Детските полицейски управления в Пазарджик и Панагюрище присъстваха и взеха активно участие в републиканския преглед по полицейска лична защита и карате, организиран от Спортната асоциация на МВР. Срещата се проведе в спортна зала „Васил Левски” в Пазарджик. Събитието беше ръководено от главния инструктор по полицейска лична защита на вътрешното министерство инспектор Тони Петров.

Децата с интерес наблюдаваха възможностите и уменията на участващите в прегледа служители. Най-голямото удоволствие за тях  беше проведеното им обучение от опитни инструктори. Децата взеха активно участие, като показаха много сръчност, ловкост и добри познания в личната защита. Това се дължи на усърдната работа на техните наставници по места, които активно работят с тях вече втора учебна година.

Това беше и последното обучение в рамките на проекта „Детско полицейско управление” провеждано на територията на региона. На първи юни, когато честваме Международния ден на детето предстои провеждане на финалното тържество под надслов „Как Детското полицейско управление променя нашия град”.

В него ще вземат участие всички доброволци от Пазарджик, Панагюрище, Септември, Пещера и Велинград То ще се проведе от 14.00ч. в зала „Арена Асарел” в гр.Панагюрище.