Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев” отвори за вас лятната си читалня в парк-Острова”Свобода”. Тя ще работи през делничните дни, без събота и неделя, от 16.00 ч. до 20.00 ч. В нея можете да намерите ежедневните национални и регионални вестници, както и интересни списания, свързани с мода, здравословно хранене, кулинария и др. теми. На разположение в Лятната читалня са и книги от областта на географията, историята, туризма, астрономията, растениевъдството, животновъдството и др.

Читателите могат да намерят тук и книги от отдел”Изкуство” и отдел” Краезнание” в библиотеката, а за децата-Детски отдел предостави книги с приказки и книжки за интересни и любопитни герои. Още в първия ден читалнята се радваше на голям интерес. Посещават ни хора от различни възрастови групи, които се надяваме, ще ни станат постоянни читатели. Каним всички да заповядат и да разгледат това, което предлагаме в Лятната читалня!

Напомняме на най-малките ни читатели, че утре в 16,00 ч. от читалище”Виделина” към Острова тръгва шествие на приказните герои. Карнавалът, организиран от Регионалната библиотека съвместно с община Пазарджик, ще приключи пред Лятната читалня.