В чест на Деня на детето днес за няколко часа бе затворен бул. „България“ в Пазарджик. Върху пътното платно с тебешир, малчугани от целия град рисуват своите послания до възрастните. Къщи, цветя, майки и деца, домашни любимци оживяват върху сивия асфалт, за да ни напомнят, че в миналото ние също сме имали своите детски мечти. Инициативата е на община Пазарджик, а децата са пристигнали тук с родителите си. Най-често ги придружават майките им, но под сянката на кестените не липсваха и бащи. Единственият недостатък е, че по обяд слънцето изпече доста силно и повечето от хлапетата се отказаха от занятието си. Голяма част от тях са пожелали през целия ден да носят костюмите на своите любими приказни герои, това бе и причината сред малките художници да има фея и полицаи.01асфалт 01асфалт3

В същото време в Стъклената зала на общината бе връчена наградата Клас на годината и това е четвърти „В“, на НУ“Отец Паисий“,с класен ръководител г-жа Бишурова.

01клас на годината 01клас 01клас1 01клас2

На пл. „Константин Величков“ имаше концерт, в който участие взеха деца от различните школи на ОДК.

01концерт 01концерт1 01концерт2 01концерт3

Тържествата за Деня на детето продължават и в 16 ч., когато от читалище „Виделина“ към острова ще тръгне шествието с приказни герои, за да открие „Лятната читалня“.