Алпинистът Дойчин Боянов ще бъде гост-лектор на второто издание на Social Evenings в Пазарджик, което ще се проведе този четвъртък, 7-и юни, от 19:30 часа в бар „Хевън”.

Нашумялата през последните месеци тема за алпинизма ще бъде темата и на второто издание на Social Evenings в Пазарджик. Поредицата събития имат за цел да срещат пазарджишката общност с доказани професионалисти в своята сфера в неформална обстановка. За гост-лектор младежите от Съвета за младежка политика този път ще заложат на алпиниста Дойчин Боянов.

Дойчин Боянов е покорил няколко осемхилядника, включително Еверест (8848 м) без кислород, Хидън Пик (8068 м) и Нанга Парбат (8125 м), а на К2 (8611 м) достига 8150 м. При катерения в Пакистан дава имената на непокоряваните дотогава върхове София, Рила, Левски и Тангра. Изкачил е и най-високия връх на Северна Америка, Денали (6200 м) в Аляска, при температура -50 градуса, а през 2017 година прави първите изкачвания на върховете Св. Борис, Симеон и Академия (Ливингстън, Антарктика). От 2012 година Дойчин е доктор на Националната спортна академия, а през 2009 година става и председател на комисия “Алпинизъм” към Българската федерация по катерене и алпинизъм.

Събитието ще се проведе в бар „Хевън” на 7-и юни, четвъртък, от 19:30 часа. Входът е свободен, но с предварителна регистрация на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWuyqVOHXBwOE-kzq32fjPs_iU4xBOjgZjpWUtESTji_pi0w/viewform.Организаторите обещават на всеки  регистрирал се 10% отстъпка на бара.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която подтиква младежите към гражданска активност, чрез форми на неформално образование, младежко включване и др. До момента Съветът е осъществил редица събития и кампании в град Пазарджик, включително тренировъчен лагери за развиване на личностните умения, публични дискусии с програмисти,  графични дизайнери, младежките делегати на България към ООН и др., „Зелен рай”, „Какъв ти е проблемът?”,  „Нощ на литературата”, TEDxPazardzhik и др.