Възпитаниците на математическа гимназия „Константин Величков“ – Пазарджик се завърнаха с призови места от XVI Национална олимпиада по Информационни технологии, която тази година се проведе в град Търговище. Днес кметът на Пазарджик Тодор Попов им връчи грамоти за достойното представяне.

До националния кръг на Олимпиадата бяха допуснати 163 ученици, разпределени в две възрастови групи – 5-8 клас (категории „Мултимедия“ и „Уеб сайт“) и 9-12 клас (категории „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“).

В общото класиране, което включва и резултатите от теста, и представяне и защита на проект възпитаниците на ПМГ „К. Величков“ получиха съответно:

– Атанас Бунчев – отличен 5.75

–  Виктор Вукев – отличен 5.75

– Ангел Стойнов – отличен 5.50

– Станислав Апостолов – отличен 5.50

– Николай Стоянов – отличен 5.50

– Адем Црънчалиев – много добър 5.25

– Росица Деянова – много добър 5.25

– Теодора Бунчева – много добър 4,75

Три проекта в категория „Уеб сайт“ (възрастова група 5-8 клас) и един в категория „Интернет приложения“ (възрастова група 9-12 клас) бяха на възпитаници на Математическата гимназия.

Заслужено признание на високо ниво за труда и уменията си получиха Ангел Стойнов и Станислав Апостолов от 8. клас, Виктор Вукев и Николай Стоянов от 6. клас, Адем Црънчалиев и Росица Деянова от 11. клас с ръководител Валентина Малинова и Атанас Бунчев от 7. клас и Теодора Бунчева от 5. клас с ръководител инж. Лидия Сиракова.

Ангел Стойнов и Станислав Апостолов под ръководството на Валентина Малинова спечелиха и ТРЕТО място в категория „Уеб сайт“.

Класирането на останалите участници е както следва:

  • Виктор Вукев и Николай Стоянов (р-л Валентина Малинова) – VII място в категория „Уеб сайт;
  • Адем Црънчалиев и Росица Деянова (р-л Валентина Малинова) – XI място в категория „Интернет програмиране“;
  • Атанас и Теодора Бунчеви (р-л инж. Лидия Сиракова) – XVI място в категория „Уеб сайт.