Идният вторник, 19 юни, от 18:30 ч., в зала „Маестро Георги Атанасов“ – гр. Пазарджик, ще се състои самостоятелен концерт на невероятният пианист Емануил Иванов. В програмата са включени изпълнения на И.С. Бах – Две прелюдии и фуги, Лудвиг ван Бетховен – Соната оп.53 „Валдщайн“, Сергей Рахманинов – Два етюда-картини, Модест Мусоргски – „Картини от една изложба“.

Младият пианист е лауреат на множество национални и международни конкурси.

Припомняме, че Емануил Иванов от Пазарджик е големият победител от 12-тото издание на конкурса „Млади виртуози” в София. Той получи три отличия в рамките на събитието- Специалната награда на „Кантус Фирмус” за най-ярко представил се български участник – Концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио, Първа награда в трета възрастова група от категория „Пиано” и голямата награда ”Откритие на конкурса”. Талантливият пианист е възпитаник на Езиковата гимназия „Бертолд Брехт” в Пазарджик в класа по пиано на Галина Даскалова, както и на акад. Атанас Куртев в София.

През юли 2014г. Емануил Иванов изнесе солов рецитал във Бургундия, Франция, на фестивала „Атанас Куртев”. Носител е на първа награда от 2-рия Международен конкурс „Viva piano” (София), 1-вия Международен конкурс „Скрябин-Рахманинов” (София, 2012г. и златен медал), 2-рия Международен конкурс „Виктор Мержанов” (Кюстендил,2013г. и златен медал ). През 2015г. той стана първия носител на извънредна награда от конкурса за млади пианисти „Димитър Ненов“, проведен в Разград, за изпълнението на „Буря” из „Години на странстване” от Ференц Лист.

Входът за концерта е безплатен.