Следете табелите, това е апелът, който отправят към водачите на автомобили в Пазарджик от „Синя зона“. Има случаи, когато автомобилът ви ще бъде вдигнат, дори и да сте изпратили своя СМС за платено паркиране.

Такива места в града не са много, но съществуват. Едно от тях се намира на гърба на трафопоста, разположен непосредствено до Адвокатурата. Знакът за забрана на паркирането е леко зашубрачен, но е наличен. По тази причина днес там бе вдигнат автомобил, въпреки предплатен за няколко часа престой с СМС-и. Водачът трябваше да плати петдесет лева, тъй като колата беше качена на паяка.

„Здравейте! Контур 7 закопчават МПС на инвалиди с пропуск сложен на видно място и срещу 26 лв. отстраняват скобите с уведомяване, че трябвало да е попълнено синьо картонче за час и време на паркирането. На служебен паркинг на ДСК на 12.06. 2018г., в 17.30 часа при паркиране на определено за инвалиди място, се случи точно това. 
Интерес представлява и начинът на изписване на мобилните номера за платено паркиране по табелите в гр. Пазарджик. Навсякъде са цитирани два номера за заплащане на паркинг. Отдолу трети номер за връзка с наказателния паркинг. При смс на някой от цитираните мобилни номера, няма обратна връзка за резултата.
Съответно закопчават и МПС с пуснат СМС. Има вече такива случаи. Само на някои места из града по табелите е изписан номер 1314.  Може да проверите. Дори на ул. „Цар Шишман“ в близост до на кмета жилището е така.“ – това писмо получихме от наша читателка.
Да, синьото талонче към инвалидния пропуск е задължително и това е ясно написано в Наредбата, освен това тя гласи, че съответния автомобил има право на престой на едно парко място не повече от три часа. Това автоматично означава, че след като изтече третият час, колата не само ще се сдобие със скоба, а и може да бъде откарана на наказателния паркинг.
За да не се стига до подобни нелепици е важно да се знаят правата на гражданите и те да се спазват стриктно.
Не пращайте СМС – и на номерата на джиесемите изписани на табелите. Това са телефоните, на хората с които можете да се свържете, ако имате скоба или колата ви е вдигната. При разговора с тях ще научите какво и защо е сполетяло возилото ви, а СМС-и се пращат само и единствено на кратък номер 1334.