За пореден път ставам свидетел на подобна безумна ситуация на главна улица в Пазарджик, споделя нашата читателка Славка Гинчева. Дамата ни изпрати снимка на задръстване на бул.“ Георги Бенковски“ предизвикано от неправилно спрели бабаити. Автомобилите паркирани/спрени на мястото на автобусната и тролейбусна спирка срещу Полицейското училище на практика възпрепятстват колите на градския обществен превоз да отбият плътно в дясно и да спрат на спирката, така че да не образуват колона след тях.

Така спирайки посред активната лента, защото иначе няма как пътниците да слязат или да се качат в движение, тролеят неволно направи задръстване на кръстовището на „Белите брези“. Коли и микробуси се точиха насред кръстовището, независимо от цвета на светофара, коментира Гинчева. Същото е положението на кръстовището при Лидл, където по бул. “Цар Освободител“ „недоразумения“ с шофьорски книжки паркират непосредствено до светофара и правят невъзможно придвижването на автомобилите, които продължават направо към ул. “Кочо Честименски“.

Същото е положението ежедневно и по бул.“България“, където шофьорите масово спират от двете страни на широкия иначе булевард и така на практика правят придвижването като в тунел. Колите се изчакват и минават на траншове. Не дай си Боже да гониш рейс или влак – тролеят ти чака колоната от коли да се източи на всеки стотина метра, а разписанието отива по дяволите. Приветствам работата на „паяка“, допълва още читателката ни.

В това начинание обаче да се включат и пътните полицаи, които редовно стоят в патрулката на читалище „Виделина“, но не взимат никакво отношение. В града ни паркирането е абсолютно безразборно. Противодействието на този недъг трябва да е комплексно – освен „паяка“, скоби на гумите, трябва да се включи и КАТ, и не на последно място сме самите ние. Дайте да се вземем в ръце, бе хора! Вместо само да мрънкаме да направим нещо мъничко!