Списък на участъците от „Синя зона“ в Пазарджик е включен като приложение в проекта на новата Наредба за безопасността на движението. Предложението е внесено в деловодството на Общинския съвет от  шефът на „Паркинги и охрана“ Георги Шикерджиев.

В списъка са включени 39 улици в идеалния и широкия център с общо 1398 места, от които 142 са за хора с увреждания. Отдело са описани междублокови пространства, също със статут на „Синя зона“, с общо 223 места. В официалните мотиви се посочва, че „съобразно увеличения брой на паркоместата, предвидени в проекта на наредбата, се налага актуализация и на броя паркоместа“.

Вижте кои са участъците за „Синя зона“ предвидени в предстоящите за приемане, на следващата сесия, другата седмица,  промени в Наредбата.

22spravka_bezopdvijenie222spravka_bezopdvijenie3

Правилно паркираните автомобили без платена такса, но с поставена „скоба“ няма да се вдигат веднага от репатриращия автомобил гласи една от промените в Наредбата. „Паякът“ ще вдига такива коли след изтичане на рботното време на „Синя зона“, като водачите ще плащат не само таксата за „скоба“ – 6 лева и глобата от двадесет лева, но и цената за всеки час престой на платеното паркомясто, плюс петдесет лева за репатрирането.