Редовната си месечна сбирка ще проведе тази вечер в Равногор областното ръководство на БСП, а към тях се присъединиха и общинските шефове на партията. Идеята за изнесеното заседание принадлежи на народния представител от левицата – Йордан Младенов. По бащина линия той е свързан със селото, което е едно от местата в областта, където успешно се развива туризъм.

Представителите на партията поднесоха цветя пред паметника на участницитев Априлското въстание, загинали по време на епичната отбрана и след потушаването на бунта през 1876 г. , а след това се отправиха към местен хотел, в чиято конферентна зала ще проведат заседанието си. Заедно с тях бе и народният представител Надя Клисурска.

Предстоящият вот на недоверие към правителството, който предстои през следващата седмица е една от темите, по които ще говорят социалистите по време на срещата си.

След това желаещите могат да останат и за почивните дни. Селото предлага най-чистият планински въздух в Европа, а за любителите планинари предлага интересни екопътеки. Едно от любимите места за посещение на туристите са Бековите скали, а също така и древната тракийска гробница в околностите на Равногор.