Избягалият от Ловеч затворник – 48-годишният Борис Иванов, е бил осъден на общо 13 години затвор за кражби и блудства.
Рецидивистът е бил на строг режим 7 години. В началото на юни е бил преместен на по лек режим в затворническо общежитие от открит тип в Ловеч. Започнал работа в предприятие заедно с още четирима затворници. Обектът не е бил охраняван – наглеждал ги един от служителите на фирмата, който подал и сигналът за бягството на рецидивиста вчера около 10.30 ч.

22затворник-борисПолицията призовава гражданите, които го забележат или имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или да сигнализират в полицейските управления, като анонимността им е гарантирана.

Борис Иванов е среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Той е с нормално телосложение,  продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело, а на врата си има татус – червена целувка.

Над 800 затворници работят на обекти извън затворите в страната, сочат данни на правосъдното министерство. Това е петият беглец от началото на април досега. В последните месеци двама лишени от свобода се отклониха от външни обекти, като единият случай е от Пазарджик, а другият от Пловдив. При втория на полицията ѝ отне близо 2 седмици да открие мъжа.

В началото на април от Софийския затвор избягаха двама рецидивисти, след като заплашиха надзирателите с оръжие. Единият от бегълците – Радослав Колев, още е в неизвестност. Вторият – Владимир Пелов бе убит при престрелка с друг криминално проявен мъж в центъра на Ботевград в началото на юни.