В оспорвана надпревара с над петдесет гимнастички от цялата страна Дара Стоянова от „Диляна Прима“ успя да грабне златото в игра с обръч по време на Държавното първенство за девойки младша възраст, „А“ категория.
То започна в четвъртък в СОК „Камчия“. В късния следобед Дара успя да се класира за финал в петък, на съчетание без уред. По жребий в петък тя се представи в последната трета група, а изпълнението ѝ осигури класиране на финал и в съчетанията на обръч и въже.
Вчера в четири и половина започнаха финалите на най-важното състезание за годината. На съчетание без уред Дара Стоянова се класира трета, при много силна конкуренция, на въже остана на крачка от медала и взе четвърто място. На съчетание с обръч, тя получи оценка 12.491, която бе по-висока от тази на досегашната лидерка в тази дисциплина –  Елвира Краснобаева.
Отборно  Адриана Данова и Дара Стоянова се класираха на пето място, като Адриана направи своя дебют и допринесе страшно много за отборното класиране, изигра много добре своите съчетания и успя да заеме 29 място, от общо 53 гимнастички.
Дара Стоянова след оспорвана битка, с най добрите деца от цялата страна, успя да спечели Златен медал на обръч, бронзов медал на без уред, четвърто място на въже.
Състезателките и техните семейства поднасят искрени благодарности на най- прекрасните треньорки Величка Петкова и Уляна Айналиева, които през последните няколко дни направиха невъзможното възможно, а с труд и постоянство те успяват да мотивират децата да достигат все по-високи върхове в света на спорта.
23дара1 23дара2
23дара