* Евелина Пиперова, Филип Филипов и доц. Соня Райчева

Преподавателката по български език и литература в прогимназиалните паралелки на СУ „Александър Иванов – Чапай“ в Белово – Евелина Пиперова, ще замине за Москва през юли, за да вземе участие в образователна програма, която ще продължи през целия месец август.

Усъвършенстване на руския език, както и запознаване с културно -историческите ценности на столицата на Русия, са целите на посещението. Образователната програма е въведена в България благодарение на Руския културен център в София, а популяризирането ѝ се осъществява чрез българските висши учебни заведения.

Евелина получила покана от своя колега Филип Филипов преподавател във велинградското иновативно училище „Св.св. Кирил и Методий“, по време на семинар на тема: „Учителят – вчера, днес и утре“, организиран от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Учила съм го в училище, но ще ми бъде интересно да възстановя своите знания и умения, а също така и да разгледам най-големия им хуманитарен университет „Александър Сергеевич Пушкин“, където ще се проведе обучението. – споделя младата преподавателка.