На официална церемония днес седмокласниците от първия випуск на Спортно училище град Пазарджик получиха удостоверенията си за завършено основно образование. Свидетелствата връчи лично директорът на учебното заведение Георги Георгиев, който поздрави всички присъстващи ученици с успешното завършване.

Най-развълнувани бяха 42-мата седмокласници, които доказаха, че са не само добри спортисти, но и добри ученици. 13 от тях завършват този етап на образованието си с отличен успех, 8 са пълните отличници. За всички тях имаше грамоти и специални награди. Грамоти получиха и учениците със значими спортни постижения през тази учебна година.

Събитието бе съпътствано от много емоции, вълненията преливаха през усмивките на децата до сълзите на родителите.

От името на всички седмокласници поздрав към ръководството на училището отправи Теди Костуркова. Пред присъстващите тя заяви: „За нас е огромна чест и радост да сме част от Спортно училище Пазарджик. Ще продължим да пазим неговото добро име, да градим неговия авторитет. А сега да си пожелаем весела ваканция и ще се видим отново наесен!“

99% от седмокласниците ще продължат своето образование в Спортно училище и през следващата година, което отново е признание за успешното начало и знак, че е намерен верния път за развитието на младите хора.

94 ученици са приети в учебното заведение на първи тур, съобщи директорът Георги Георгиев. В момента се прави записването на приетите ученици. Вторият тур на приема ще бъде през месец август.

Подробна информация за условията и начина на кандидатстване всеки може да намери на сайта на училището: http://www.sportnopz.com.

03деца 03деца1 03деца2 03деца4