Стефан Мирев и Йордан Кожухаров бяха гости на велинградските празници на културата и деня град на Ракитово – 7 юли.

Официалната част и откриването на Велинградските празници на културата 2018, започна в 19:00ч. с шоу представяне на Представителен младежки духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“ с ръководители Велислав Стоянов и Биляна Масларова. Областният управител Стефан Мирев приветства жителите и гостите на града с думите:
„Този край на Родината ни е благословен с уникална природа, културни и исторически забележителности. Той е притегателен център за хора от различни възрасти, вероизповедания, чуждестранни и български туристи. Всички те откриват тук магията на Родопите, вълшебните свойства на минералната вода и гостоприемството на местните жители. Наш дълг е да съхраняваме и популяризираме тези богатства, да подобряваме инфраструктурата и да развиваме туризма, за да бъде Велинград – благословен и вечен!“, каза областният управител и пожела здраве и успехи на велинградчани.
Градският хор изпълни химните на Република България и Европейския съюз, а в небето полетяха балони в цветовете на националния трибагреник. Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев обяви Велинградските празници за открити и пожела много здраве и настроение на жителите и гостите на града ни. Символично 70 фенера полетяха в небето, а делта планер пусна флаери „70 години Велинград“ и „Аз обичам Велинград“. Първата празнична вечер завърши с впечатляваща заря. Велинградски празници на културата ще продължат 10 дни до 15 юли.
Заместник областният управител Йордан Кожухаров бе гост на празника на град Ракитово, който по традиция се отбелязва в деня на Св. Вмч. Неделя – 7 юли. С решение на Общинския съвет със званието „Почетен гражданин на Ракитово“ бе удостоен дългогодишния директор на горското стопанство Стоян Допчев. Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова връчи плакет на новия почетен гражданин на общината и отправи поздрав към местните жители и гости по случай празника. Председателят на ОбС-Ракитово Нина Димова връчи почетни знаци на още трима заслужили ракитовци- Катерина Тупарова, артист-солист в Музикалния театър, Златка Пейчинова-дългогодишен педагог и директор на Основно училище“ Хр.Ботев“ в Ракитово и на Асен Салкин-археолог. Бяха получени поздравителни адреси от президента Румен Радев, от министър-председателя Бойко Борисов.

09мирев1